Omgeving

Vlak bij St. Tropez, tussen de gezellige badplaats St. Maxime (7 km) en de Romeinse stad Fréjus (12 km) ligt het rustige dorpje Les Issambres.

Het is een kleine badplaats aan de Golf van St.Tropez met intieme, verborgen zandstrandjes en baaien. Les Issambres beschikt over een eigen jachthaven, een zeilschool en een directe bootverbinding met onder andere St.Tropez, St. Maxime en Port Grimaud. Vanuit Les Issambres kunt u filevrij door de prachtige natuur van het ‘Massif des Maures’ naar het binnenland, of in ruim 15 minuten naar de snelweg Nice-Marseille rijden.

Elke maandagochtend is er een markt in het dorp. Alle andere ochtenden zijn er gezellige markten in een van de omliggende plaatsen, waar u verse vis, groente en fruit, kleding en allerlei typisch Provençaalse producten kunt kopen. Les Issambres heeft verder tennisbanen, midgetgolf, apotheek,  toeristenbureau, supermarkt, bakkers, een slager en een viswinkel tevens diverse restaurants.

Wanneer u via de D8 naar Roquebrune rijdt komt u langs een golfbaan, een manége, ATB baan (all terrain bike terrein), meren om te vissen en om te waterskiën. Ook zijn er wijnlocaties waar men wijn kan kopen en proeven.
Roquebrune, waar Les Issambres een deelgemeente van is, is een schilderachtige Middeleeuwse plaats met smalle Provençaalse straatjes en gezellige pleinen. Daguitstapjes naar St.Tropez, Nice, Cannes, Grimaud, Gogolin etc. behoren tot de mogelijkheden en zijn dus ook in het hoogseizoen allemaal zonder de drukke kustroute te bereiken.

De Gorges du Verdon of de Grand Canyon du Verdon is een kloof op de grens van de departementen Var en Alpes-de-Haute-Provence in het Zuiden van Frankrijk. Het is de grootste kloof in Europa, uitgesleten door de rivier de Verdon over een lengte van 25 km. Zij ligt in het National regionaal natuurpark Verdon uit 1997, 180.000 hectare groot.

Openbaar vervoer

  • Bussen rijden naar St. Maxime, St. Tropez en naar Frejus-St. Raphael
  • Veerboten varen elk uur naar St. Tropez, St.Maxime en Port Grimaud (kleine 20 min.): kijk voor de dienstregeling van deze “Le Bataux Vert” op www.bateauxverts.com
  • De TGV stopt in St. Raphael (16 km, autoverhuur mogelijk)
  • Vliegveld Nice ligt op 60 km, vliegveld Marseille op 150 km (autoverhuur mogelijk)

Reacties zijn gesloten.